| Grillezett pisztráng fűszeres tejföllel receptHalas ételek Hozzávalók: 60 dkg pisztráng, 4 db burgonya, 2 dl tejföl, 1 evőkanál petrezselyem, 1 evőkanál metélőhagyma, 1 evőkanál kapor, 2 evőkanál bazsalikom, 1 evőkanál kapribogyó, 4 db fekete olívabogyó, 1 db paradicsom, 1 teáskanál szemes zöld bors, 3 db citrom, 60 g fűszervaj, 2 evőkanál repceolaj, só, bors, alufólia. Elkészítés: A burgonyákat alaposan megmossuk, megszárítjuk és alufóliába csomagolva parázson (sütőben 220 fokon) 30-40 perc alatt megsütjük. A pisztrángot (belsejét is) alaposan megmossuk. A petrezselymet, kaprot és bazsalikomot is megmossuk, a leveleket a szárról letépkedjük. A citromokat felszeleteljük, a szeleteket félbe vágjuk. A petrezselyem felével, a kaporral, a bazsalikommal és a citromdarabokkal megtöltjük a pisztrángot. A metélőhagymát, petrezselym másik felét és a kimagozott olívabogyókat apróra vágjuk. A paradicsomokat kb 1 percre forró vízbe mártjuk, héjukat lehúzzuk, magjukat eltávolítjuk és apróra kockázzuk. Mindezt a tejfölhöz keverjük. Hozzáadjuk a kapribogyót és a zöldborsot. Sóval, borssal ízesítjük. A grillrácsot bekenjük az olajjal. A pisztrángot ráfektetjük és mindkét oldalát ropogósra sütjük. A burgonyákat kiszedjük a parázsból és kereszt irányban bevágjuk a tetejüket. Egy kicsit megnyomjuk, hogy szétnyíljanak. Lapos tányérra helyezzük. Ráöntjük a fűszeres tejfölt és kaporral megszórjuk a tetejét. A fűszervajat serpenyőben megfuttatjuk, és a burgonya mellé helyezett pisztrángot megkenjük vele. Citromszeletekkel díszítjük. A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |