| Grillezett májszeletek zöld-fűszerekkel receptEgytálételek Hozzávalók: 60 dkg borjúmáj, 3 evőkanál olaj, 2 evőkanál vaj, 1 csokor petrezselyem, 1 teáskanál vágott kakukkfű, 4 zöldpaprika, 2 mini bagett Elkészítés: A májat megmossuk, a hártyás részeket eltávolítjuk, majd felszeleteljük. A kakukkfüvet, petrezselymet apróra vágjuk, és összekeverjük egy kis olajjal. Megkenegetjük vele a májszeleteket, és letakarva pár órára hűtőszekrénybe tesszük. Amikor a faszén parázslik, a grillrácsot megkenegetjük olajjal, a zöld-fűszereket leszedjük a májról, és mindkét oldalát kíméletesen megsütjük, de vigyázunk arra, hogy ne száradjon ki, majd letakarva félretesszük. A mini bagetteket félbevágjuk, és félbevágott felükkel a rácsra fektetjük. A zöldpaprikákat kicsumázzuk, felnegyedeljük, és grillrácsra téve a többi hozzávalóval együtt megpirítjuk. A májszeleteket megsózzuk, megborsozzuk, és egy kis vajdarabot megolvasztunk a tetején. A pirított bagetteket is megkenjük vajjal, és ráhelyezzük a májszeleteket, a sült paprikát. Vegyes zöldsalátát készítünk hozzá. Tanácsok: A zöldsaláta mellé kínálhatunk kapros, mustáros joghurtmártást is. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |