| Grillezett lazac petrezselymes vajjal receptHalas ételek Hozzávalók: 4 lazactörzs, 1 citrom leve, a petrezselymes vajhoz: 100 g vaj, 1 kávéskanál reszelt citromhéj, 1 kávéskanál citromlé, fél csomag petrezselyemzöld, továbbá: só,bors, olívaolaj, citrom Elkészítés: A petrezselyem leveleit lecsipkedjük a szárról és finomra aprítjuk. A vajt megolvasztjuk,majd keverőtálban laposan kikeverjük,hozzáadjuk a reszelt citromhéjat,a citromlevet és a petrezselymet,majd sóval borssal ízesítjük.Egy megfelelő méretű tálcát letakarunk a vajból rózsákat nyomunk rá,végül hűtőbe tesszük. A lazactörzsek mindkét oldalát megkenjük citromlével.Kevés olajjal,és fóliával lefedve kb. 10 percig pihentetjük. Ezután a szeleteket enyhén sózzuk,borsozzuk a grillrácson mindkét oldalon átsütjük.(A sütési idő kb.12 perc)A lazacszeletekre vajrózsát helyezünk és citromkarikával díszítve tálaljuk. Grillezett főtt burgonya a hozzáillő köret Elkészítési idő: 30 perc A receptet beküldte: esztella100 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |