| Grillezett halszeletek zöld salátával receptHalas ételek Hozzávalók: - 4 szelet hal (lehet lazac, tőkehal, lepényhal vagy tonhal) olívaolaj - citromlé - A szószhoz: - 4 evőkanál olívaolaj - 2 db újhagyma - 5 evőkanál friss korianderlevél - 1 kiskanál méz - 1 kiskanál fehérbor - 2 gerezd fokhagyma Elkészítés: A szósz hozzávalóit turmixgéppel sima péppé dolgozzuk, majd felhasználásig hűtőszekrénybe tesszük. A halszeleteket megkenjük kis olívaolajjal és meglocsoljuk kis citromlével. Grillrácson mindkét felét kb. 5 perc alatt pirosra sütjük. A zöld szószt a forró halszeletekre kenjük, és friss, teljes kiőrlésű magvas kenyérrel fogyasztjuk. Jól illik az ételhez a a fejes saláta is. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |