| Grenadírmars (krumplis tészta) receptTésztafélék Hozzávalók: 80 dkg burgonya, 50 dkg fodros vagy kocka tészta, 2 nagy fej vöröshagyma, kevés olaj vagy disznózsír, 1 púpozott evőkanál pirospaprika, 1 evőkanál csípős házi paprikakrém, Ízlés szerint: őrölt fekete bors, só. Elkészítés: Egy nagyobb serpenyőben az apró kockákra vágott vöröshagymát forró zsiradékban megpirítjuk, majd a tűzről lehúzva meghintjük pirospaprikával és elheverjük benne a csípős paprikakrémet is. Hozzáadjuk a megpucolt és apró darabokra vágott héjában főtt burgonyát. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk. Közben a házilag készített tésztát bő, sós vízben kifőzzük és leszűrjük. A burgonyát hozzáadjuk a hagymákhoz és fakanállal kissé összetörjük, és közben pirítjuk addig, amíg kevés tésztalé elpárolog. Ezután vigyázunk, nehogy odaégjen! Összekeverjük a kifőtt tésztánkkal, szükség szerint megsózzuk, megborsozzuk. Hideg kovászos uborkával és fröccsel az igazi. Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |