Tutireceptek.hu fejléc

Grenadírmars (krumplis tészta) recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
80 dkg burgonya, 50 dkg fodros vagy kocka tészta, 2 nagy fej vöröshagyma, kevés olaj vagy disznózsír, 1 púpozott evőkanál pirospaprika, 1 evőkanál csípős házi paprikakrém, Ízlés szerint: őrölt fekete bors, só.

Elkészítés:
Egy nagyobb serpenyőben az apró kockákra vágott vöröshagymát forró zsiradékban megpirítjuk, majd a tűzről lehúzva meghintjük pirospaprikával és elheverjük benne a csípős paprikakrémet is. Hozzáadjuk a megpucolt és apró darabokra vágott héjában főtt burgonyát. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk. Közben a házilag készített tésztát bő, sós vízben kifőzzük és leszűrjük. A burgonyát hozzáadjuk a hagymákhoz és fakanállal kissé összetörjük, és közben pirítjuk addig, amíg kevés tésztalé elpárolog. Ezután vigyázunk, nehogy odaégjen! Összekeverjük a kifőtt tésztánkkal, szükség szerint megsózzuk, megborsozzuk. Hideg kovászos uborkával és fröccsel az igazi.

Elkészítési idő: 60 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hamis krumplisaláta » Mozarellás tésztasaláta » Chilis-édesköményes tészta » Húsos krumplis tepsis
» Sajtos tészta gazdagon » Virslis tészta » Sajtos rakott tészta » Pizza - pizzatészta nékül
» Tésztában sütött tonhal » Bortésztába burkolt szilva » Gombás tésztasaláta » Kötött tészta
» Sonkás-gombás tészta » Tésztasaláta csőtésztából » Töltött lasagnetészta » Olcsó tészta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.