Tutireceptek.hu fejléc

Gorgonzolás körtés csirkecomb recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
6 combfilé
2 közepes méretű lilahagyma
2 db keményebb körte
2 rövid vagy egy hosszabb szál friss rozmaring ág
Só, bors
Olívaolaj
15 dkg gorgonzola

Elkészítés:
A húst sózzuk és borsozzuk.

A lilahagymákat negyedeljük, a rozmaring leveleket meg vágjuk durvára.

Egy serpenyőben, hevítsük fel az olajat, és a hússzeletek mindkét oldalát pár pillanatig süssük. Tegyük a húsok mellé a negyedelt hagymákat és szórjuk meg az egészet a rozmaringgal. Vegyük nagyon alacsonyra a lángot és a serpenyőt fedjük le. Így süssük/ pároljuk puhára a húst.

A serpenyő tartalmát tegyük át egy sütőedénybe és a felnegyedelt vagy nyolcadolt, magházától megtisztított héjas körte gerezdeket is tegyük a sütőbe grill fokozatra. Süssük így 10 percig, míg a körték élei karamellizálódnak. Közben a sajtot morzsoljuk közepes darabokra és szórjuk a húsos körtére sütési idő felénél.
Melegen tálaljuk, ekkor a hús már omlós, a sajt olvadós, a körte meg még roppanós!


A receptet beküldte: andi6020


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Mustáros, mézes csirkecomb » Pisztáciás körteszelet » Fincsi csirkecomb » Lecsós csirkecomb
» Tejfölös csirkecomb » Sokadik töltött csirkecomb » Körtés süti » Mustáros csirkecomb
» Körtés-zabpelyhes süti » Körtés tejbegríztorta » Körtés süti dióval » Ananászos csirkecomb
» Sörben sült csirkecomb » Mákos körtés süti » Boros csirkecombok » Pikáns csirkecomb.


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.