| Gorgonzolás körtés csirkecomb receptHúsételek Hozzávalók: 6 combfilé 2 közepes méretű lilahagyma 2 db keményebb körte 2 rövid vagy egy hosszabb szál friss rozmaring ág Só, bors Olívaolaj 15 dkg gorgonzola Elkészítés: A húst sózzuk és borsozzuk. A lilahagymákat negyedeljük, a rozmaring leveleket meg vágjuk durvára. Egy serpenyőben, hevítsük fel az olajat, és a hússzeletek mindkét oldalát pár pillanatig süssük. Tegyük a húsok mellé a negyedelt hagymákat és szórjuk meg az egészet a rozmaringgal. Vegyük nagyon alacsonyra a lángot és a serpenyőt fedjük le. Így süssük/ pároljuk puhára a húst. A serpenyő tartalmát tegyük át egy sütőedénybe és a felnegyedelt vagy nyolcadolt, magházától megtisztított héjas körte gerezdeket is tegyük a sütőbe grill fokozatra. Süssük így 10 percig, míg a körték élei karamellizálódnak. Közben a sajtot morzsoljuk közepes darabokra és szórjuk a húsos körtére sütési idő felénél. Melegen tálaljuk, ekkor a hús már omlós, a sajt olvadós, a körte meg még roppanós! A receptet beküldte: andi6020 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |