| Gombás ragu alatt sült sajtos hús receptHúsételek Hozzávalók: Hozzávalók: • 8 szelet karaj (de lehet pulyka- vagy csirkemell is) • 20 dkg trappista sajt • 1 kg gomba • 1 nagy fej vöröshagyma • 5-6 gerezd fokhagyma • 1 nagypohár tejföl • 1 evőkanál liszt • só • ételízesítő • őrölt bors • majoranna • szerecsendió • kakukkfű • bazsalikom • Rama sütőmargarin Elkészítés: A húst kiklopfoljuk és besózzuk, margarinon mindkét oldalát kicsit elősütjük, majd egy tepsibe egymás mellé helyezzük. Ízlés szerint fűszerezzük, és nagylyukú reszelőn ráreszeljük a sajtot. A gombát megtisztítjuk, felaprítjuk. A hagymát is feldaraboljuk. A megmaradt margarinon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a gombát, kicsit fűszerezzük, hozzáadjuk az aprított fokhagymát is, és készre pároljuk. A tejfölt simára keverjük a liszttel, és a kész gombára öntjük állandó keverés mellett, majd jól összeforraljuk. Még melegen a sajtos hús tetejére öntjük. Lefóliázva puhára pároljuk sütőben, majd a fóliát levéve kicsit megpirítjuk, hogy a teteje kis színt kapjon. Tanácsok: Bármilyen körettel - rizzsel, tésztával, krumplipürével - nagyon finom Elkészítési idő: 75 perc A receptet beküldte: Batkamanka Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |