Tutireceptek.hu fejléc

Gombás ragu alatt sült sajtos hús recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
Hozzávalók:
• 8 szelet karaj (de lehet pulyka- vagy csirkemell is)
• 20 dkg trappista sajt
• 1 kg gomba
• 1 nagy fej vöröshagyma
• 5-6 gerezd fokhagyma
• 1 nagypohár tejföl
• 1 evőkanál liszt
• só
• ételízesítő
• őrölt bors
• majoranna
• szerecsendió
• kakukkfű
• bazsalikom
• Rama sütőmargarin

Elkészítés:
A húst kiklopfoljuk és besózzuk, margarinon mindkét oldalát kicsit elősütjük, majd egy tepsibe egymás mellé helyezzük. Ízlés szerint fűszerezzük, és nagylyukú reszelőn ráreszeljük a sajtot. A gombát megtisztítjuk, felaprítjuk. A hagymát is feldaraboljuk. A megmaradt margarinon üvegesre pároljuk a hagymát, majd hozzáadjuk a gombát, kicsit fűszerezzük, hozzáadjuk az aprított fokhagymát is, és készre pároljuk. A tejfölt simára keverjük a liszttel, és a kész gombára öntjük állandó keverés mellett, majd jól összeforraljuk. Még melegen a sajtos hús tetejére öntjük. Lefóliázva puhára pároljuk sütőben, majd a fóliát levéve kicsit megpirítjuk, hogy a teteje kis színt kapjon.

Tanácsok:
Bármilyen körettel - rizzsel, tésztával, krumplipürével - nagyon finom

Elkészítési idő: 75 perc

A receptet beküldte: Batkamanka


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás-orsó » Fitt sajtos korong » Zöldséges-gombás töltelék » Magos sajtos rúd
» Gombaszószos szelet » Sajtos kukoricás lepény » Tejfölös-sajtos karfiol » Sajtos mustáros csirke
» Gombás padlizsán » Gombás husi » Sajtos pogácsa gyorsan » Gombás csirke másképpen
» Pikáns sajtostáska » Sajtos karfiol Ina módra » Sajtos uborkasaláta » Sajtos zöldségleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.