| Almapuncs tejszínnel receptItalok, koktélok Hozzávalók: Hozzávalók 6 személyre: 6 teáskanál fekete tea fél kg alma fél ananász fél citrom fél rúd fahéj 2 szegfűszeg 2 szem koriandermag 1/8 l gyümölcspálinka vagy almalé tejszínhab a tetejére Elkészítés: A tealeveleket 1 liter forró vízzel leöntjük, és 5 percig állni hagyjuk. Az almát, az ananász, a citromot meghámozzuk, apróra vágjuk, és egy lábasba tesszük. Rászűrjük a teát, belekeverjük a fahéjat, a szegfűszeget, a koriandert, felforraljuk, és 10 percig állni hagyjuk. Belekeverjük a pálinkát vagy az almalevet, és ízlés szerint édesítjük. Szűrőn keresztül poharakba öntjük, és tejszínhabbal a tetején kínáljuk. A receptet beküldte: TyBoR Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |