| Gluténmentes kókuszos-csokis muffin receptHozzávalók: 1 csésze quinoa liszt 1 csésze hajdina liszt 1 csésze datolyacukor (teljes értékű nádcukrot is használhatsz helyette) 3 ek lenmagliszt 3 tk sütőpor 1 tk szódabikarbóna 1/4 tk vanília 1/3 csésze kókuszolaj 4 ek kakaó (cukrozatlan jó minőségű) 1/2 csésze kókuszreszelék 1,5 csésze víz Elkészítés: Egy tálban keverd össze a liszteket, sütőport, szódabikarbónát, fűszereket, kakaót. Majd keverd hozzá a kókuszreszeléket és a kókuszzsírt. Majd végül a vizet adagold apránként és figyeld a tésztád állagát. Az egészet keverd gyorsan össze. Majd egy muffin formába (ha szükséges tegyél bele muffin papírt -12 muffin lesz ebből a mennyiségből) adagold bele a tésztát. Tedd 180°C fokra előmelegített sütőbe és süsd készre. (kb. 20-25p) Tanácsok: Nem szeretem a nagyon édes dolgokat. Igazából ez a muffin is cukormentes – mert csak datolyacukrot használtam hozzá, ami valójában aszalt datolya őrölve. Ez a muffin nekem nagyon nagy kedvenc lett, mert a hajdina liszt és quinoa liszt jellegzetes íze a kakaóval számomra nagyon ízletes eredményt adott:) Kávé és keserű csokoládé kedvelőknél ez a muffin előnyben:) A receptet beküldte: Emy 35 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |