| Rokokó torta1 receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta 7 tojás 7 kanál porcukor 3 evőkanál kakaó 3 kanál liszt késhegynyi sütőpor Krém 20 dkg vaj 20 dkg cukor 1 vaníliás cukor kevés tej 15 dkg őrölt dió Máz: 12 dkg cukor 10 dkg étcsokoládé 1 kis pohár víz 5 dkg vaj Elkészítés: Tészta A tojás sárgáját habosra keverjük a cukorral hozzáadjuk a kakaóport, a lisztet, a sütőport és a tojások felvert habját. Kivajazott tortaformában lassú tűzön sütjük. 2 vagy 4 felé vágjuk Krém Vajat a cukorral habosra keverjük az őrölt diót kevés vaníliás tejben megfőzzük és ha kihűlt a vajas krémhez adjuk. Megtöltjük a tortát a krémmel és bevonjuk a mázzal Máz: A cukrot a csokival és kis pohár vízzel sűrűre főzzük. Tűzről levéve simára keverjük ha kicsit kihűlt hozzákeverjük a vajat és bevonjuk a tortát. Az oldalát megszórhatjuk darált dióval a tetejét pedig egész dióbéllel díszíthetjük. Kép A család az élet és én c.naplómban az 1494-es bejegyzésnél Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: Kiss Mária Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |