| Gesztenyével töltött kacsamell receptHúsételek Hozzávalók: 1 kg kacsamell, 30 dkg gesztenye, majoránna, vaj, 30 dkg darált sertéshús, 1 tojás, 1 dl tejszín, só, őrölt bors. Elkészítés: A gesztenyét megtisztítom, lábasba teszem, és felöntöm annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Így lefedve puhára párolom. A kacsamelleket, megtisztítom, kicsontozom. Óvatosan felfejtem a bőrét, hogy a tölteléket beletölthessem. A gesztenyéről leveszem a fedőt, és elfőzöm a levét. Krumpli-nyomón átnyomom, hozzáadom a darált húst, a tojást, sózom, borsozom, beleöntöm a tejszínt, és sima masszává összedolgozom. A sütőt közben előmelegítem. A kacsamell fellazított bőre alá betöltöm a gesztenyés masszát, szépen megformázom, bedörzsölöm sóval, borssal, és tűzálló tálba rakom. Kevés vizet öntök alá, befedem alufóliával, és kb. 40 percig párolom a sütőben. Leveszem a fóliát, és kisebbre veszem a hőt. A levével többször meglocsolom a pecsenyét, és kb. 30 perc alatt szép ropogósra sütöm. Párolt káposztával, és burgonyapürével tálalom. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |