| Gesztenyés-vaníliás szelet /sütés nélkül/ receptSütemények, édességek Hozzávalók: 50 dkg édes gesztenyemassza 25 dkg darált keksz 15 dkg margarin rumaroma 2 cs vaníliás pudingpor 6 dl tej 20 dkg cukor 20 dkg margarin 2-3 dl tejszín vagy Hulala /növényi tejszín/ Elkészítés: Három réteget kell készíteni. Gesztenyés: 2 cs 25 dkg-os gesztenyemasszát 25 dkg darált keksszel, 15 dkg margarinnal, kevés rumaromával összegyúrtam és egy kb. 35-22 cm-es tepsi aljába símítottam. Vaníliás: 2 cs vaníliás pudingport 6 dl tejjel és 20 dkg cukorral felfőztem, majd 20 dkg margarint is belekevertem. A gesztenyés réteg tetejére kentem, s fél órára hűtőbe tettem. Ezután harmadik rétegként jött rá 2,5 dl habbá felvert hulala növényi tejszín. Tanácsok: Tetejét megszórtam holland kakaóporral, de lehet fahéjjal, csokidarával, csokimázzal, gyümölccsel is díszíteni. Ismét visszatettem a hűtőbe, s alaposan lehűtöttem. Fotó megtekinthető a naplóm 548-as bejegyzésében. A receptet beküldte: Hmv. Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |