| Bálint szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: 6 tojás 6 ek.cukor 6 ek.liszt 5 dkg darabosra vágott, vagy darált dió Krém 1 25 dkg darált dió, vagy diópótló 15 dkg cukor 1 dl rum, vagy rumaroma felhígítva vízzel 4-5 ek tej (kb) Krém 2 25 dkg Rama 15 dkg porcukor 1 cs. vaníliás pudingpor 3 dl tej Tetejére olvasztott csokoládé Elkészítés: A tésztát a piskótához hasonlóan készítjük el, csak itt utoljára a dió kerül bele. Sütőpapírral kibélelt tepsiben sütjük 180 fokon. kb 15 percig. Amíg sül, elkészítjük az első krémet. A hozzávalókat összekeverjük, majd felforraljuk nagyon lassú tűzön. Ez egy viszonylag elég kemény állagú krém, de ha nagyon kemény, tehetünk bele tejet, hogy kenhető legyen. Ezt rákenjük a tésztára, amit előzőleg félbe vágtunk, de nem két réteget, mint a tortánál, hanem felülnézetből vágjuk félbe a tésztánkat. A krém kettőhöz a pudingot megfőzzük a 3 dl tejjel. Ha besűrűsödött, levesszük a tűzről és kihűtjük, közben a Ramát a porcukorral habosra keverjük, majd a két masszát összekeverjük. A diós krém tetejére kenjük, majd a tészta másik felével lefedjük és óvatosan lenyomkodjuk. Csokoládéval vonjuk be. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |