| Gesztenyés-parajos tésztás egytál receptEgytálételek Hozzávalók: 25 dkg egész gesztenye 25 dkg parajlevél 25 dkg szarvacska száraztészta 3 gerezd fokhagyma másfél dl tejszín füstölt sajt kevés cukor kevés olaj kevés fehérbor fehérbors szerecsendió oregánó majoránna pirospaprika Elkészítés: A serpenyőben két kanál cukrot olajon olvassz meg, forgasd bele a tört fokhagymát és az egész gesztenyéket. Pici vízzel vagy borral engedd fel, gazdagon fűszerezd meg, és tedd bele a parajleveleket csíkozottan. Picit forgasd meg, engedd fel a tejszínnel, és fordítsd bele a száraztésztát. Fedő alatt időnként kevergetve főzd, amíg a tészta el nem készül. Ha a leve lefőtt, illetve a gesztenye és a tészta is puha, akkor reszeld rá a sajtot, és forrón tálald. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |