| Gesztenyedesszert tejszínnel receptSütemények, édességek Hozzávalók: 20 dkg gesztenyemassza, 1 cs. vaníliás cukor, 2 ek. rum, 5 dkg porcukor, 1 tk. zselatin, 5 dl tejszín, 1/2 cs. vaníliás pudingpor, 2,5 dl tej, 3 dkg kristálycukor, 1/2 ek. vaj, 1 ü. cseresznyebefőtt, tejszín a díszítéshez Elkészítés: A gesztenye 2/3 részét vaníliás cukorral, rummal és porcukorral simára keverjük. A vaníliás pudingporból, a tejből, a cukorból és a vajból pundingot főzünk, majd - nem forrón - jól összekeverjük a gesztenyemasszával. A tejszínt kemény habbá verjük, s hozzáadjuk az előírás szerint felfőzött zselatint. Ezután hozzákeverjük a gesztenyemasszához. A tejszínes gesztenyemasszával félig töltjük a desszertes poharakat, poharanként 5 szem cseresznyebefőttet teszünk bele, majd a masszával teletöltjük a poharakat. A tetejét egy tortakenő lapáttal lesimítjuk, végül tejszínhabrózsákkal díszítjük, s ezeket még megszórjuk a fennmaradt és krumplinyomón áttört gesztenyével, majd minden poharat cseresznyebefőttel díszítünk. A megtöltött desszertes tálkákat 20 percre hűtőszekrénybe tesszük. Tanácsok: Ez az ízletes, könnyű desszert a gesztenyeszezon csemegéje. A receptet beküldte: bnedora Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |