Tutireceptek.hu fejléc

Galyasági almaleves hidegen recept

Kategória:
 Levesek

Hozzávalók:
50-60 dkg. savanykás alma,
3 evőkanál kristálycukor,
csipetnyi só,
1 mokkáskanál őrölt fahéj,
1 mokkáskanálnyi őrölt szegfűszeg,
4 dl. joghurt,
2 dl. fehér bor,
víz

Elkészítés:
Az almákat meghámozzuk, kicsumázzuk és a húsát lereszeljük. A bort kb. 1 dl. vizzel feleresztjük, hozzáadjuk a fűszereket és 5-6 percig forraljuk. Tűzről levéve visszahűtjük. A joghurtot csipetnyi sóval és a cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a langyos, fűszeres lét, beletesszük a lereszelt almát és az egészet leturmixoljuk. Ha sürű, kevés borral hígítjuk. A kész levest meghülés után hűtőbe tesszük és hidegen kínáljuk.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Tejfölös almaleves » Hidegen kelesztett lángos » Galyasági apróhusos leves. » Galyasági lacipecsenye
» Tejszínes almaleves » Galyasági pecsenye » Fűszeres almaleves » Tejszínes almaleves 2
» Galyasági töltött paprika » Galyasági bableves » Ősszibarack leves hidegen » Galyasági tojásleves.
» Málnakrémleves hidegen » Galyasági zellerkrémleves » Diétás almaleves » Galyasági korhelyleves


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.