| Gál-mami ügyeskedése receptSütemények, édességek Hozzávalók: 3 zsemle (vagy babapiskóta, v. kalács...) 4 tojás 4 kanál (evő) liszt 4 kanál cukor 1 z sütőpor (kis zacsis) 1 z vaníliás cukor (kis zacsis) csipetnyi só 3 db alma kis fahéj ízlés szerint (darabolt, darált dió > kb. 10dkg) Elkészítés: A megmaradt zsemlét (babapiskóta, kalács), a lényeg, hogy nem kell frisset venni. Ez a süti akkor praktikus, ha gyorsan akarunk valamit, van otthon maradék pékárú (sós nem jó!). Az sütőforma aljára (a kerek praktikus) feldaraboljuk. A 4 tojásos piskótát (4 tojás,4 k. liszt, 4 k. cukor, sütőpor, van.cukor, só) összekeverjük. A fele piskótatésztát ráöntjük a zsemlékre, ráreszeljük az almát, ha szeretjük (kismamáknak nem ajánlott!) megszórjuk fahéjjal, rászórjuk a diót (ha szeretjük) majd jön a maradék piskótatészta. Előmelegített sütőben kb. 20-25 percig (villany 180ˇC) megsütjük. Ha szeretjük sütés előtt a tetjére is szórhatunk fahéjt, diót. Gyors és fincsi csemege. Tanácsok: Megjegyzés: ha olyan szerencsés helyzetben vagytok, hogy van nagyitok, hát érdemes néha meglátogatni és kis időt vele tölteni. Hihetetlen bölcs tapasztalattal, okossággal rendelkeznek. :) S közben a szívünk is megtelik jósággal! Jó étvágy! :) Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: Avonos Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |