| Parféházikó receptSütemények, édességek Hozzávalók: - aprított gyümölcsdarabok (meggy/cseresznye, banán, ananász, narancs/mandarin) kb. 3 dl-nyi - 5 dkg apró kockákra vágott tejcsokoládé - 3 dl "Hulalá" édesített tejszín - 3 evőkanál kristálycukor - 2 tojás sárgája Elkészítés: A tojássárgáját a cukorral krémesre kavarjuk, majd belekeverjük a gyümölcsdarabokat és a csokoládét. A tejszínt kemény habbá felverjük, és ebbe belekavarjuk az előző gyümölcskeveréket. 1 literes űrtartalmú formába töltjük az elkészült édességet, és mélyhűtőbe tesszük éjszakára. Fogyasztás előtt kb. 2-3 órával hűtőben tároljuk a parfét! Díszíthetjük a tetejét narancskarikákkal, csokireszelékkel... ízlés és tetszés szerint! Tanácsok: Érdemes a parfét este elkészíteni, hogy éjszaka jól átfaggyon, majd másnap hűtőszekrényben tartani tálalás előtt pár órával. Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: eveantal Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |