| Rizsfánk receptSütemények, édességek Hozzávalók: - 1 kg 24 órát áztatott rizs - 8 dkg porcukor - 8 dkg olvasztott vaj - 1-1 késhegynyi őrölt szegfűszeg és fahéj - 2 ek. érett banán - növényi olaj a sütéshez - narancsdzsem Elkészítés: Fogyasztás előtt 1 órával öntsük le a vizet a rizsről. Szűrőben csurgassuk le. Kis adagokban rakjuk mozsárba, zúzzuk péppé. A sütéshez való olaj, az egészben maradt szegfűszeg és a narancsdzsem kivételével keverjük jól össze a hozzávalókat, majd öntsük vászon nyomózacskóba. Dobjunk a forró olajba az 5-6 szem szegfűszeget és nyomjuk ki a zacskóból egy-egy fánk nagyságú tésztát a forró olajba. Süssük aranybarnára. Szedjük itatósra. Narancsdzsemmel tálaljuk. A receptet beküldte: nefis Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |