| Fűszeres, paradicsomos bélszín receptEgytálételek Hozzávalók: 4 szelet marhabélszín, 4 chilipaprika, 5 paradicsom, 1 csomag zöldhagyma, 2 gerezd fokhagyma, 6-8 evőkanál olívaolaj, 4 evőkanál vaj, 2 teáskanál piros bors, frissen őrölt fekete bors, só, 10 bazsalikomlevél Elkészítés: A bazsalikomot megmossuk, a nedvességet papírtörlővel leitatjuk róla, lecsipkedjük a levelét, és csíkokra vágjuk. A paradicsomot keresztben bekarcoljuk, és egy pillanatra forrásban lévő vízbe dobjuk, hogy a héját könnyen le tudjuk húzni, majd kockákra vágjuk. A megtisztított, áttört fokhagymát a paradicsomhoz adjuk, belekeverjük az olívaolajat, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a csíkokra vágott bazsalikommal. A zöldhagymát megtisztítjuk, a szárát levágjuk, megmossuk, és hosszában félbevágjuk. A megtisztított chili paprikát felkarikázzuk. A húst folyó víz alatt leöblítjük, leitatjuk róla a nedvességet, és 3 evőkanál felhevített vajon mind a két oldalát 5 perc alatt megsütjük. Sóval, borssal ízesítjük, és letakarjuk alufóliával. A maradék vajat a pecsenyeléhez adjuk, felforrósítjuk, és megpároljuk benne a zöldhagymát, és a karikára vágott chilit. Hozzáadjuk a piros borsot. A húst tányérra tesszük, mellé öntjük a paradicsomos mártást, rátesszük a zöldhagymás keveréket, meglocsoljuk pecsenyelével, és máris tálalhatjuk. Tanácsok: A serpenyőben, hirtelen sütött húsoknál fontos, hogy a hús szoba-hőmérsékletű legyen, a nedvességet pedig sütés előtt konyhai papírkendővel le kell itatni a felületükről. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |