| Fűszeres oldalas sütőzacskóban sütve receptHúsételek Hozzávalók: 1,5 kg húsos oldalas 2 db vöröshagyma 4-5 gerezd fokhagyma só őrölt bors őrölt kömény kakukkfű majoránna 1 db sütőzacskó A körethez: 3 dl rizs 3 dl kukorica só petrezselyemlevél 6 dl forró víz olaj A paradicsomsalátához: 7-8 db paradicsom 1 db hagyma só ízlés szerint zellerlevél ízlés szerint 2 evőkanál citromos olívaolaj 3 evőkanál ecet 2 evőkanál cukor 1 evőkanál balzsamecet 2-3 dl víz Elkészítés: Az oldalast megmosom, lecsepegtetem, és a csontok mellett feldarabolom. A hagymákat apróra vágom, és beleszórom a sütőzacskóba. Az oldalas minden oldalát megfűszerezem az összes fűszerrel, kézzel egy kissé rá is lapogatom, majd minden darabot óvatosan a kiterített hagymákra teszek. A zacskót lezárom, megszurkálom, és 200 C fokra előmelegített sütőbe teszem 1,5 órára. Nem kell semmit hozzáönteni, sem vizet, sem zsiradékot, mert van annyi nedvesség a húsban, hogy megpárolódjon, utána meg van annyi zsír is benne, hogy megsüljön. Közben elkészítem a kukoricás rizst. A rizst megmosom, lecsepegtetem, és addig pirítom olajon, amíg illatos nem lesz, ekkor fűszerezem sóval, petrezselyemlevéllel, hozzáadom a forró vizet és a kukoricát, lefedem, majd pár perc forralás után elzárom a lángot alatta, magától elkészül. A paradicsomsalátához a hagymát vékonyra vágom, és besózva állni hagyom. A paradicsomokat is vékony szeletekre vágom, megsózom, majd elkészítem a salátalevet balzsamecettel, ecettel, cukorral és vízzel. Meglocsolom citromos olívaolajjal (de a sima olívaolaj is tökéletes), meghintem zellerlevéllel (a bazsalikom szintén jó), ráöntöm a salátalevet, és hagyom érni pár órát. (Lilahagymával vagy póréhagymával, esetleg újhagymával egy kicsit gyengédebb ízt érünk el.) A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |