| Füstös sertéscomb nyárson, gombával receptHúsételek Hozzávalók: 40 dkg sertéslapocka, 25 dkg csiperkegomba, 3 fej vöröshagyma, 3 gerezd fokhagyma, 1 dl édes fehérbor, 2 zöldpaprika, 4 evőkanál olaj, 1 citrom kifacsart leve, babérlevél, kevés szárított oregano, só Elkészítés: A húst megmossuk, nagyobb kockákra vágjuk, tálba tesszük. 2 vöröshagymát megtisztítunk, felaprítunk. A fokhagymát meghámozzuk, fokhagymaprésen áttörjük. A hozzávalókat, a felaprított hagymát, az oreganót, babérlevelet, az olajat, az édes bort és a citromlevet egy tálban összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük, és a húsra öntjük. A húst letakarva 2-3 órán keresztül a páclében hagyjuk, időnként átforgatjuk. A maradék hagymát megtisztítjuk, felszeleteljük. A paprikát megmossuk, félbevágjuk, a szárát levágjuk, a magházát kiemeljük, és nagyobb kockákra vágjuk. Pár percre forró sós vízbe dobjuk. A gombafejeket megtisztítjuk, megmossuk, és előkészítjük a nyársat. A húsról lecsepegtetjük a páclevet, és a húskockákat a gombafejekkel, a hagymakarikákkal, a paprikakockákkal felváltva a nyársra tűzzük. A nyársakat forró grillrostélyra helyezzük, és páclével megkenegetve, állandó forgatás mellett 20 perc alatt megsütjük. Tanácsok: ezt a receptet elkészíthetjük, szárnyas húsból is. A receptet beküldte: access Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |