Tutireceptek.hu fejléc

Füstölt sajtos karfiolropogós. recept

Kategória:
 Zöldséges ételek

Hozzávalók:
1 nagy fej karfiol, 5 dkg. kemény füstölt sajt, 5 + 3 dkg. teavaj ( margarin), 2 evőkanál levesízesítő, só, 1 csokor petrezselyemzöld, 5 dkg. zsemlemorzsa. Tálaláshoz: petrezselyemzöld, hideg tejföl.

Elkészítés:
A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük. A kemény sajtot lereszeljük, a petrezselyemzöldet apróra vágjuk.A reszelt sajtot összekeverjük a szemlemorzsával. Egy nagyobb edényben főzővizet forralunk, amihez ételízesítőt adunk. Ebben a karfiolrózsákat 4-5 percig főzzük, majd kiszedjük és lecsöpögtetjük.(Ne főzzük lágyra, lényeges, hogy keményebb maradjon.) Kisebb edényben a vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, csipetnyi sóval megszórjuk, és gyorsan elkavarjuk.Kivajazunk egy tepsit, a karfiolrózsákat belerakjuk, majd megcsepegtetjük az olvasztott vajjal és megszórjuk a sajttal összekevert zsemlemorzsával. Kevés főzővizet öntünk a tepsi aljába, majd előmelegített sütőben 10-15 perc alatt átsütjük úgy, hogy szép, aranybarna színt kapjon. Tálaláskor apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk, hideg tejföllel és friss kenyérrel kínáljuk.

Elkészítési idő: 50 perc

A receptet beküldte: varbóc


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos galuska » Ropogós sajtos lapok » Füstölt tofus pirítós » Sajtos rolók
» Sajtos kenyérleves » Füstöltkolbászos spagetti » Krémsajtos almasaláta » Almás-sajtos vadkacsa
» Sajtos bolyhocska » Sajtos tészta gazdagon » Köményes sajtos rudacskák » Sajtos-sonkás rakott kifli
» Sajtosgaluska » Sajtos szendvics » Sajtos csiga másképp » Tejfölös-sajtos karfiol


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.