| Friss tavaszi fűszerhab receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 1 db uborka (kb. 30 dkg) 5 dkg vaj 3 evőkanál joghurt 2 evőkanál borecet só, petrezselyem, snidling és bazsalikom, őrölt bors, 1-1 csokor kapor 1 evőkanál zselatinpor 1,5 dl tejszín Elkészítés: Az uborkát meghámozzuk, finomra reszeljük, megsózzuk. A puha vajat a joghurttal, a borecettel, a fölaprított zöldfűszerekkel összekeverjük, őrölt borssal fűszerezzük, majd hozzáadjuk a kinyomkodott, reszelt uborkát. A zselatinport kevés vízben föloldjuk, megmelegítjük és a habbá vert tejszínnel együtt a zöldfűszeres keverékhez, keverjük. Nyolc kis kosárkaformát (vagy alufólia tálkát) vízzel kiöblítünk, a masszát elosztjuk benne és legalább fél napig dermedni, hagyjuk. A formából kiborítva, salátaleveleken kínáljuk. A receptet beküldte: syria Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |