| Francia túrós (update módon) receptSütemények, édességek Hozzávalók: Puding 5 dl tej 1 csomag vaníliás pudingpor ízlés szerint édesítő Túrós töltelék ízlés szerint édesítő 1 kiskanál vanília aroma 1 kiskanál reszelt citromhéj 5 dkg mazsola 1 db tojássárgája 50 dkg sovány túró Tészta ízlés szerint édesítő fél csomag sütőpor 1 db tojássárgája 12 dkg Rama 5 dkg teljes kiőrlésű rozsliszt 20 dkg update 1 csoda liszt A tetejére diabetikus gyümölcslekvár Elkészítés: A kétféle lisztet a sütőporral, a Ramával, az édesítővel és az egy tojássárgával összegyúrjuk. A kapott tészta 1/3 részét félretesszük, ezt fogjuk később felhasználni a rácsokhoz. A túrós töltelékhez az előírt hozzávalókat összedolgozzuk, majd a megmaradt 2 tojásfehérjét habbá verjük és a töltelékez keverjük. A vaníliás pudingport a szokásos módon elkészítjük. A tésztát kinyújtjuk és egy sütőpapírral bélelt, Ramával kikent kicsi, vagy közepes méretű tepsibe tesszük. A tésztára rásimítjuk a túrós tölteléket, majd beborítjuk a vaníliás pudinggal. Legvégül a félretett 1/3 tésztából berácsozzuk a tetejét. 180 fokos előmelegített sütőbe tesszük és 40 percig sütjük. Ha a sütemény elkészült, kivesszük a sütőből és a rácsok közé kanalazzuk a gyümölcslekvárt, lehetőleg minél keményebb legyen a lekvár. A receptet beküldte: MRG1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |