Tutireceptek.hu fejléc

Francia mákos szelet grillázs mogyoróval recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:

6 tojás
35 dkg kristálycukor
6 evőkanál víz
25 dkg liszt
10 dkg mák (egészben, nem darálva!)
2 csomag sütőpor
A 2. laphoz:
30 dkg liszt
10 dkg porcukor
5 dkg margarin
1 evőkanál méz
1 tojássárgája
1 kávéskanál szódabikarbóna
kevés tej

A krémhez:

3 tojás sárgája
2 csomag vaníliás cukor
15 dkg porcukor
13 dkg margarin
2 vaníliás pudingpor
7 dl tej
A tetejére:
10 dkg grillázs mogyoró

Elkészítés:
A tészta hozzávalóit, mint a piskótát elkészítjük. Nagy gáztepsiben megsütjük.

A lapok hozzávalóit összegyúrjuk. 2 lapot sütünk belőle.

A krémhez a 3 tojássárgáját, a vaníliás cukrokat, a porcukrot a margarinnal jó habosra keverjük. 2 vaníliás pudingport 7 dl tejben felfőzünk. Ha kihűlt, a két krémet összekeverjük.

Megtöltjük a süteményt: 1 lap, krém, mákos piskóta, krém, a másik lap. A krémből annyit hagyjunk, hogy a tetejét is megkenhessük. A tetejére gazdagon szórunk a grillázs mogyoróból.


A receptet beküldte: mese


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csupa hab szelet » Mákos koszorú másképpen » Mákos-szezámos sósrúd » Babapiskótás krémes szelet
» Bástyaszeletek » Mákos rácsos pite » Francia almás » Francia almatorta
» Cukkinis francia pite » Rumos sport szelet » Margarinos szelet » Mogyorós-kókuszos szelet
» Baonty szelet » Francia mákos krémes » Puncsos szelet » "Cunci" szelet


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.