Tutireceptek.hu fejléc

Forgácsfánk vagy csörögefánk recept

Kategória:
 Tésztafélék

Hozzávalók:
35 dkg liszt,
5 tojássárgája,
1 teáskanál cukor,
kevés tejföl,
csipet só,
a sütéshez olaj

Elkészítés:
A lisztet a tojássárgával, a cukorral, csipet sóval és annyi tejföllel gyúrjuk össze, hogy levestészta keménységű legyen. 22 pici gombócot formálunk belőle, mindegyikből vékony lapot nyújtunk és derelyemetszővel párhuzamosan bevagdosva,a végeket a vágásokon keresztülhúzzuk. Úgy is lehet csinálni, hogy az egész tésztát egyszerre nyújtjuk ki, majd derelyemetszővel végezzük a csíkokra szeletelést is és a vágásokat is. Bő forró olajban aranysárgára sütjük. Porcukorral meghintve és/vagy baracklekvárral tálaljuk. A baracklekvárba rumot is keverhetünk.


A receptet beküldte: Anita123


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csörögefánk 2 » Csörögefánk Emyke módra » Csörögefánk. » Töltött csörögefánk
» Tojásos csörögefánk. » Forgácsfánk » Pehelykönnyü forgácsfánk » Tejfölös nokedli
» Hagymás fonatok » Lusta lángos » Ketchupos tészta » Sonkásgombóc
» Pizzás csiga Emyke módra » Rakott lencse » Juhtúrós tortellini » Tepszis spagetti


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.