| Fordított ananásztorta receptSütemények, édességek Hozzávalók: 6 szelet dobozos ananász, lecsöpögtetve, nem cukros lében, hanem saját levében eltett diónyi vaj 2 evőkanál cukor 60ml tejszín 1 mokkáskanál fahéj A tésztához: 25dkg lisztt 1 tasak sütőpor fél mokkáskanál tengeri só 2 egész tojás 1 rúd vanília (csak a magok) 10dkg vaj 50g cukor vagy ennek megfelelő édesítő Elkészítés: Egy tepsiben, amit a gázra is lehet tenni, illetve egy zománcozott serpenyőben (30cm átmérőjű), aminek nem műanyag a nyele (később a sütőbe kerül), felolvasztjuk a diónyi vajat és a 2 evőkanál cukrot elkeverjük benne. Belekeverjük a tejszínt is ás a fahéjat. Erre a krémre fektetjük az ananászszeleteket, és félretesszük. Előmelegítjük a sőtőt 175 celsius fokra. Felverjük a tojást a vajjal, a vaníliával, és a cukorral, vagy az édesítővel. A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót, majd beleszitáljuk az egészet a vaj-tojás-vanília-cukor keverékbe. Ezután a tepsibe öntjük a masszát, ahol az ananászkarikákat szépen elrendeztük, beterítjük a tésztával és 40-50 percig sütjük, amíg a tészta átsül, fogpiszkálóval ellenőrizhetjük. Óvatosan elválasztjuk a széleket egy palacsintakéssel és ügyesen kiborítjuk egy tálcára úgy, hogy az ananászok legyenek felül. A receptet beküldte: gribedli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |