Tutireceptek.hu fejléc

Fordított ananásztorta recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
6 szelet dobozos ananász, lecsöpögtetve, nem cukros lében, hanem saját levében eltett
diónyi vaj
2 evőkanál cukor
60ml tejszín
1 mokkáskanál fahéj

A tésztához:
25dkg lisztt
1 tasak sütőpor
fél mokkáskanál tengeri só
2 egész tojás
1 rúd vanília (csak a magok)
10dkg vaj
50g cukor vagy ennek megfelelő édesítő

Elkészítés:
Egy tepsiben, amit a gázra is lehet tenni, illetve egy zománcozott serpenyőben (30cm átmérőjű), aminek nem műanyag a nyele (később a sütőbe kerül), felolvasztjuk a diónyi vajat és a 2 evőkanál cukrot elkeverjük benne. Belekeverjük a tejszínt is ás a fahéjat. Erre a krémre fektetjük az ananászszeleteket, és félretesszük.

Előmelegítjük a sőtőt 175 celsius fokra. Felverjük a tojást a vajjal, a vaníliával, és a cukorral, vagy az édesítővel. A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót, majd beleszitáljuk az egészet a vaj-tojás-vanília-cukor keverékbe.

Ezután a tepsibe öntjük a masszát, ahol az ananászkarikákat szépen elrendeztük, beterítjük a tésztával és 40-50 percig sütjük, amíg a tészta átsül, fogpiszkálóval ellenőrizhetjük.

Óvatosan elválasztjuk a széleket egy palacsintakéssel és ügyesen kiborítjuk egy tálcára úgy, hogy az ananászok legyenek felül.


A receptet beküldte: gribedli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Kifordított kalács » Fordított meggyes süti » Fordított almás » Csokoládés ananásztorta
» Fordított hús » Fordított piskóta » Karamelles ananásztorta » Fordított narancstorta
» Kefíres ananásztorta » Kifordított gombás hús » Fordított meggyes mákos » Fordított ananász torta
» Kifordított almás » Fordított meggyes » Karamellás ananásztorta » Fordított hatlapos


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.