| Fokhagymás sült burgonya köretnek receptKöretek Hozzávalók: 1,5 kg burgonya, 2 nagy fej fokhagyma, tisztítva, só. A sütéshez: napraforgó olaj. Elkészítés: A burgonyát megtisztítjuk, hasábra vágjuk, és meghintjük egy kevés sóval. Ezután hagyományos módon forró olajban megsütjük, de a teljes sülés előtt pár perccel az olajba beletesszük a fokhagyma gerezdeket is. Vigyázzunk, hogy a fokhagyma átsüljön, de ne égjen meg. Nagyon finom pikáns ízű köretünk lesz, de vigyázni kell a sütéskor. A sütéshez felhasznált olaj húsok sütéséhez kitűnően alkalmazható.A köret sültekhez kiváló, amit a sült fokhagymagerezdekkel együtt kínáljunk. Elkészítési idő: 35 perc A receptet beküldte: varbóc Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |