Tutireceptek.hu fejléc

Fokhagymás sült burgonya köretnek recept

Kategória:
 Köretek

Hozzávalók:
1,5 kg burgonya, 2 nagy fej fokhagyma, tisztítva, só. A sütéshez: napraforgó olaj.

Elkészítés:
A burgonyát megtisztítjuk, hasábra vágjuk, és meghintjük egy kevés sóval. Ezután hagyományos módon forró olajban megsütjük, de a teljes sülés előtt pár perccel az olajba beletesszük a fokhagyma gerezdeket is. Vigyázzunk, hogy a fokhagyma átsüljön, de ne égjen meg. Nagyon finom pikáns ízű köretünk lesz, de vigyázni kell a sütéskor. A sütéshez felhasznált olaj húsok sütéséhez kitűnően alkalmazható.A köret sültekhez kiváló, amit a sült fokhagymagerezdekkel együtt kínáljunk.

Elkészítési idő: 35 perc

A receptet beküldte: varbóc

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Fokhagymás pizzakenyér » Grattan burgonya » Rumos-burgonyás palacsinta » Fokhagymás diós pogácsa
» Lyoni burgonya » Tárkonyos burgonyaleves » Tonhalas burgonyasaláta » Finom burgonyasaláta
» Burgonyametélt (nudli) » Fokhagymás csirke baconban » Fokhagymás csirkecomb » Fokhagymas-sajtos burgonya
» Burgonyasaláta kukoricával » Rakott karaj burgonyával » Fokhagymás sajtkrém » Fokhagymás sült hal


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.