| Fiti féle sajtos rúd receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 50 dkg. Liszt 25 dkg. Reszeltsajt 25 dkg. Margarin 2 dl. Tejföl 2 db. Tojássárga 1/2 csg. Sütőpor 3 mokkáskanál só Elkészítés: A lisztet egy nagyobb tálba szitálom, beleteszem a sót, a sütőport, átkeverem, azután hozzáreszelem a sajtot, menetközben fakanállal beleforgatom a lisztbe, ha kész akkor beleadom a tejfelt, a margarint és a tojássárgákat. Egyszerűbben leírva: a hozzávalókat összegyúrom, természetesen lisztezett deszkán! Ha kész, kisodrom kb. 1 cm. vastagra, ezután a lazán felvert tojásfehérjével (ecsettel) átkenem, majd kiskéssel átlósan megvonalazom (mint a pogácsát szokták) ezután felcsíkozom, ebből újjnyi darabokat vágok, rárakosgatom a tepsire és az előmelegített sütőben megsütöm. Tanácsok: A sütőt 200 °-ra előmelegítem. A margarint hamarabb előveszem a hűtőből, hogy szobahőmérsékletű legyen. 2 sütőlemezt (lapos tepsit) sütőpapírozok. A tojásfehérjéből egyet lazán felverek, nem kell habosra, majd azzal kenem le a tetejét. (a másik megmaradt fehérjét máshoz használhatom) A receptet beküldte: fiti48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |