| Finom tejfölös, sajtos pogácsa receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 1,20dkg finom liszt 25 dkg RAMA margarin 25 dkg zsír 5 dkg élesztő 4 tojás sárgája 5dl tejföl ízlés szerint só,de mivel 20-25 dkg sajt is kerül a tésztájába,vigyázzunk a sózással,inkább kóstolgassuk 20-25 dkg sajt Elkészítés: Pici tejben felfuttatom az élesztőt!Miközben ez készül,a lisztet összekeverem a margarinnal és a zsírral,hozzáadom a tojások sárgáját a sajtot a sót,tejfölt és végezetül az élesztőt!Jól összegyúrom!Én egy éjszakát szoktam állni hagyni hűtőben és úgy sokkal puhább lesz!Ha kész,kinyújtom lisztezett deszkán kiszaggatom pogácsa szaggatóval,ki milyen méretre szeretné,megkenem tojással,szórok rá sajtot és sütöm 200 fokon! Tanácsok: Én egy éjszakát szoktam állni hagyni hűtőben és úgy sokkal puhább lesz! A receptet beküldte: Nika1981 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |