| Csokis gesztenyerúd receptSütemények, édességek Hozzávalók: 15 dkg margarin,vagy vaj 25 dkg gesztenyemassza 10 dkg darált keksz 15 dkg kristálycukor 3 ek rum,vagy rumaroma ízlés szerint 1 cs vaníliáscukor 1 tábla ét tortabevonó Elkészítés: A margarint habosra keverem a cukorral,hozzáadom a darált kekszet,a gesztenyemasszát,a vaníliás cukrot,és a rumot(vagy a rumaromát). Jól osszedolgozom.Ha túl száraz,kevés tejet adok hozzá. Hosszú rudakat,vagy gombócokat formálok belőle. Ha rudak mellett dontök,akkor 3 cm-es darabokra vágom és formázom. A tortabevonót felolvasztom kis,mély edényben,húsvilla segítségével a rudakat,vagy gombócokat belemártom. Aki szereti,színes cukorba is márthatja. Tanácsok: A csokis gesztenyerúd a kedvenc receptem,ezért is osztom meg veletek.Én a hozzávalókból mindig dupla mennyiséget teszek,mert annnnyira szeretjük. Hamar és könnyen elkészíthető,nem kell sűtni.Probáljátok ki,megéri!! Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: leona78 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |