| Finn nagyik gyümölcsös pitéje receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 15 dkg vaj vagy margarin 3/4 dl cukor (kb. 60 g) 1 tojás 3 dl liszt (kb. 20 dkg) 1 teáskanál sütőpor A tetejére: 3 dl bogyós gyümölcs (mehet szemre is a mérés) 2 dl tejföl 1/2 dl cukor (kb. 40 g) 1 tojás 1 teáskanál vaníliás cukor Elkészítés: 1. A lágy vajat és a cukrot simára és habosra keverjük, hozzáadjuk a tojást, majd a sütőpor és liszt keverékét. 2. Alaposan összegyúrjuk a tésztát, majd kibélelünk vele egy kivajazott és belisztezett pite- vagy gyümölcstortaformát. Ráterítjük a gyümölcsöket, majd tetejére öntünk egy tejfölös keveréket: 2dl tejfölt elkeverünk 1 egész tojással és a kétféle cukorral. 3. 200 fokon kb. 25 percig sütjük a pitét. Tanácsok: 1. Gyümölcsök: lehet áfonya, ribizli, málna, eper, 1 centis darabokra vágott alma vagy rebarbara stb. Lehet vegyesen is ízléstől függően. 2. A liszt sikértartalmától függően lehet, hogy lágy lesz a tészta. Ilyenkor vagy adunk még hozzá lisztet vagy kanállal simítjuk a formába. 3. Hidegen és melegen egyaránt finom! Jó étvágyat! Hyvää ruokahalua! Elkészítési idő: 40 perc A receptet beküldte: PannikaM Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |