| Financiers receptSütemények, édességek Hozzávalók: 25 dkg vaj, 2-3 csepp színtelen keserűmandula-aroma, 10 dkg őrölt mandula, 10 dkg finomliszt, 25 dkg porcukor, 8 tojásfehérje. A tepsi előkészítéséhez: kevés vaj és finomliszt. Elkészítés: Előmelegítjük a sütőt 220 fokra (gázsütőn 6-os fokozat). A muffintepsi 12 horpadását kivajazzuk, kilisztezzük. A vajat takaréklángon kevergetve megolvasztjuk, majd addig tartjuk még a tűzön, amíg 6-8 perc alatt aranybarna színe nem lesz. Ekkor lehúzzuk, belecsöpögtetjük a keserűmandula aromát, és félrerakjuk. Az őrölt mandulát, a lisztet és a porcukrot beleszórjuk egy közepes méretű teflonserpenyőbe, jól összekeverjük. Ezután a tojásfehérjéket kézi habverővel enyhén felverjük, majd átöntjük a serpenyőbe, és az egészet takaréklángon kicsit megmelegítjük, miközben folyamatosan keverjük. Nem szabad forralni, elég csak éppen megmelegíteni! A serpenyőt aztán levesszük a tűzről, és a tojásfehérjés-mandulás-cukros-lisztes keverékhez fakanállal hozzávegyítjük a barnás, illatos, olvadt vajat. Ez nem megy pikk-pakk, de kb. 3 perces erőteljes munkával megoldható. A tésztát elosztjuk a muffintepsi horpadásaiban, és a süteményeket 18 perc alatt megsütjük. A receptet beküldte: tinendo Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |