| Fetaki sampinjoni ( 4 személyre) receptZöldséges ételek Hozzávalók: szemelyenként 8 közepes nagyságú gombafej(sampinjon) 1/2 kg feta 25 dkg rizs curry só zsemlemorzsa 5-6 tojás liszt tartarmartas olaj a sütéshez Elkészítés: A gombát hideg vizben leöblitem majd a törzseket leszedem.A közepét megtöltöm fetával amit elõzõleg összemorzsoltam.A gombafejeket összetapasztom ott ahol megtöltöttem õket.Sózni nem kell mert a feta megadja az izét.Közben megfõzom a rizst ,hideg vizzel leöblitem.Egy serpenyõben vajat melegitek rászedem a rizst curryvel sóval izesitem és félreteszem.Az összeragasztott gombafejeket panirozom(lisz,tojás morzsa) és forró bõ olajban szép pirosra sütöm.A lapostányéron kör alakban szétteritek egy kevés rizst ráteszem a gombákat és tetejüket leöntöm tartármártással. A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |