| Feta sajttal, pirított sonkával töltött gombafejek receptZöldséges ételek Hozzávalók: 4 fő részére: 8 nagyobb fej gomba, 1 szál póréhagyma, 10 dkg fetasajt, 2 db paradicsom, 8 szelet gépsonka, 1 kk. őrölt bors, 1 ek. olívaolaj Elkészítés: A gombafejeket megtisztítjuk (elég csak megmosni), a szárait kivágjuk. A sonkaszeletek felét felkockázzuk, és egy teáskanál olívaolajon megpirítjuk. A paradicsomot, hagymát apróra vágjuk, egy tálban összekeverjük a fetasajttal, valamint a sonkával, és borssal ízesítjük. Ezzel a sonkás töltelékkel megtöltjük a gombafejeket. Kikenünk az olajjal egy hőálló tálat, beletesszük a gombafejeket, és alufóliával letakarva, kb. 150 fokon sütjük 15 percig. Utána levesszük a fóliát, és mindegyik gomba tetejére egy negyed szelet sonkát teszünk apróra darabolva. Ezzel betakarva sütjük még 5 percig. Kalóriatartalom: 940 kcal Szénhidráttartalom: 56 gramm A receptet beküldte: bnedora Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |