| Félpaleo tepertős pogácsa medvehagymával receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 30 dkg zabliszt 20 dkg zab pehelyliszt 20 dkg libatepertő 2 dkg élesztő 1 és 1/2 tojás 2 dl víz 1dl libazsír 1 dl vörös bor sok só bors medvehagyma Elkészítés: Az élesztőt cukros langyos vízben felfuttatjuk( egy kávés k. cukorral) Közben a tepertőt és a medvehagymát ledaráljuk. Összekeverjük a száraz hozzávalókat. Beleteszünk 1 tojást, a vizet, a zsírt és a vörösbort. Sózzuk,majd belekeverjük a felfuttatott élesztőt és meggyúrjuk a tésztát. Ha morzsalékos,vagy törik,még egy kis vizet adjunk hozzá. Kinyújtjuk és megkenjük a tepertős, medvehagymás,borsos sós,masszával majd összehajtjuk és fél órát pihentetjük. Ezt háromszor ismételjük,majd kiszaggatjuk a pogácsákat. Tetejét megkenjük a fél felvert sós tojással. A tepsin is pihen még 20 percet. Hideg sütőbe tesszük, hogy még ott is keljen kicsit. Kb 30-35 perc alatt pirosra sütjük. Nagyon finom,de nem rugalmas pogácsa. Tanácsok: Ha valaki nem veszi szigorúan a paleózást tehet a tésztába 2 dl tejfölt víz helyett akkor rugalmasabb lesz a tészta. Elkészítési idő: 150 perc A receptet beküldte: minerva223 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |