Tutireceptek.hu fejléc

Félpaleo tepertős pogácsa medvehagymával recept

Kategória:
 Nassok, sós finomságok

Hozzávalók:
30 dkg zabliszt
20 dkg zab pehelyliszt
20 dkg libatepertő
2 dkg élesztő
1 és 1/2 tojás
2 dl víz
1dl libazsír
1 dl vörös bor
sok só
bors
medvehagyma

Elkészítés:
Az élesztőt cukros langyos vízben felfuttatjuk( egy kávés k. cukorral)
Közben a tepertőt és a medvehagymát ledaráljuk.
Összekeverjük a száraz hozzávalókat. Beleteszünk 1 tojást, a vizet, a zsírt és a vörösbort.
Sózzuk,majd belekeverjük a felfuttatott élesztőt és meggyúrjuk a tésztát. Ha morzsalékos,vagy törik,még egy kis vizet adjunk hozzá.
Kinyújtjuk és megkenjük a tepertős, medvehagymás,borsos sós,masszával majd összehajtjuk és fél órát pihentetjük. Ezt háromszor ismételjük,majd kiszaggatjuk a pogácsákat. Tetejét megkenjük a fél felvert sós tojással. A tepsin is pihen még 20 percet. Hideg sütőbe tesszük, hogy még ott is keljen kicsit. Kb 30-35 perc alatt pirosra sütjük.
Nagyon finom,de nem rugalmas pogácsa.

Tanácsok:
Ha valaki nem veszi szigorúan a paleózást tehet a tésztába 2 dl tejfölt víz helyett akkor rugalmasabb lesz a tészta.

Elkészítési idő: 150 perc

A receptet beküldte: minerva223


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Edina sajtos pogácsája » Mustáros-szezámos pogácsa » Túrós pogácsa gyors » Medvehagymás pogácsa II.
» Krumplipogácsa » Sütőtökös pogácsa » Update1 pogácsa » Vajas- sajtos pogácsa.
» Leveles tepertös pogácsa » Olcsó pogácsa » Burgonyás húspogácsa » Réteges tepertős pogácsa
» Omlós tepertős pogácsa » Töltött ropogós pogácsa » Finom káposztás pogácsa » Burgonyapogácsa


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.