| Feketeerdő torta (24 cm torta formához) receptSütemények, édességek Hozzávalók: -Tészta: 7db tojás 14 dkg cukor 12 dkg liszt 3 dkg kakaó 1 késhegynyi szódabikarbóna -Meggy töltelék: 3dl meggylé vagy befőtt 1 cs. vaníliás puding 2 evőkanál rum 4 evőkanál cukor az egészet összefőzzük! -cukrász tejszín -cseresznye párlat Elkészítés: 7 tojásfehérjét kemény habbá verjük, ezután kanalanként hozzáadjuk a cukrot és tovább verjük habverővel amíg fényes nem lesz. Egyesével hozzáadjuk a tojássárgákat és 4-5 percig verjük. Végül kanalanként beleszitáljuk a lisztet, kakaót, szódabikarbónás keveréket amit óvatosan keverünk a habba. A tortaforma aljába sütőpapírt teszünk az oldalát kivajazzuk, kilisztezzük. 160 fokra előmelegítjük a sütőt, 10 percig ilyen fokon sütjük, majd levesszük 150 fokra. kb. 35-40 percig sütjük. Ha kihűlt 3 részre vágjuk. Tanácsok: Minden egyes tortalapot cseresznye párlattal locsoljuk meg. A végén összeillesztjük: alulról: tészta, meggyzselé, meggy, hab, tészta, meggyzselé, meggy, hab, tészta, hab A receptet beküldte: fiamette Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |