| Fekete-erdő torta (Christina) receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tortalap: 8 tojás, 20 dkg liszt, 3 evőkanál kakaó, 16 dkg kristálycukor, 1 tasak sütőpor, 1 tasak vaniliacukor Krém: 2 tasak vaniliás pudingpor, 3 dl meggylé, kicsi rum izlés szerint, 2,5 dl tej, 4 evőkanál cukor, 2 tasak vaniliacukor 15 dkg margarin meggyszemek ( általában 1 üveg meggybefőtt ) kevés meggylekvár Dekoráció: 0,5 dl növényi tejszínhab, 2 tasak habfixáló, rumba áztatott meggyszemek, étcsoki reszelék Elkészítés: A tortalapot kivajazott, kilisztezett kapcsos formában kisütöm 4-es fokozaton gázsütőben tűpróbáig. A lap összállítása szokás szerint : szétválogatom a tojás fehérjét- a sárgáját, a fehérjét a vanilacukorral felhabosítom, a sárgáját először a kristálycukorral, majd a kakaóporral, majd a liszttel és sütőporral kiturmixolom, végül összekeverem a tojáshabbal. A meggyet beáztatom rumba, addig kifőzöm a krémet, a meggylét, a tejet, a pudingport, a cukrot összekeverem, és megfőzöm,sűrű állaga lesz. Félreteszem hogy hűljön ki. Amint kihűlt beleturmixolom a margarint, és a meggy háromnegyed részét beleöntöm, és átkeverem. Kis rummal még tovább lehet ízesíteni, de a meggyek már átvették ennyi idő alatt az ízét. Természetesen a rumot ki lehet hagyni, aki nem szereti. A tejszínt a habfixálóval összeállítom. A tortalap kihűlése után három lapot vágok, elkezdem megtölteni- az alsó lapot megkenem meggylekvárral vékonyan, ráteszem a meggyes krémet,majd egy réteg tejszínnel zárom. Jöhet a következő lap, ugyanígy töltöm. Rákerül az utolsó lap, összeállt a torta. A megmaradt tejszínnel bevonom, és tetszés szerint dekorálom a félretett meggyszemekkel, csokival. Tanácsok: Nagyon egyszerű. A receptet beküldte: Christina81 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |