| Fehérkenyér - gyors, könnyen készíthető sütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: 5 tojás fehérje 1 csipet só 5 evőkanál cukor 5 evőkanál liszt+ a tepsi meghintéséhez 1 kicsi vaj a tepsi kikenéséhez 10 dkg mazsola 5 dkg fekete csokoládé apróra vágva. Elkészítés: A tojásfehérjét a csipet sóval kemény habbá verjük. Kanalanként hozzáadjuk a cukrot majd a lisztet. Jól összedolgozzuk. Belekeverjük a megmosott mazsolát és a csokoládét is. Kivajazott, kilisztezett (kisméretű) tepsibe tesszük, előmelegített sütőben közepes tűzön megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy mikor készült el teljesen. Tanácsok: Ezt a süteményt akkor érdemes készíteni, ha van néhány kimaradt tojásfehérjénk. A receptben megadott mennyiségek úgy változtathatók, hogy ahány tojásfehérjét felhasználunk, ugyanannyi kanál cukrot ill. lisztet használjunk. A belekevert ízesítők is kedvünk szerint változtathatók. Bármilyen aszalt, kandírozott gyümölcs finom bele, durvára vágott dió, mandula, mogyoró szintén illik hozzá. Ez tipikusan "maradékhasznosító" sütemény. A receptet beküldte: Bányai Gyöngyi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |