| Gyors Pufi Fánk receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tésztához: 325 g búzaliszt 1 és fél csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor 100 g porcukor 2 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum 2 tojás (közepes méretű) 1 csipet só 100 g lágy vaj vagy margarin Ezenkívül: Porcukor a díszítéshez Napraforgóolaj a sütéshez Előkészítés: A napraforgóolajat egy főzőedényben 180 °C-ra hevítjük. Elkészítés: A lisztet a sütőporral elkeverjük, egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) először alacsony, majd a legmagasabb fokozaton sima tésztává keverjük. A tésztát egy enyhén lisztezett munkalapon még egyszer átgyúrjuk, hengerré formázzuk, felszeleteljük, majd kisebb dió nagyságú golyókat formázunk belőle. A tészta golyókat a forró olajban aranybarnára sütjük, konyhai papírtörlővel bélelt tálban jól lecsöpögtetjük. Porcukorral meghintve díszítjük. A fánkocskákat forró lekvárral vagy csokikrémmel kínálva tálaljuk. Tanácsok: Jó étvágyat kívánok! Tücsök-Ildykó(1vargaildyko) A receptet beküldte: 1vargaildyko Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |