| Fehércsokis-málnahabos brownie receptSütemények, édességek Hozzávalók: 12,5 dkg fehércsokoládé 12,5 dkg vaj, vagy Rama 10-12 dkg cukor 1 csomag vaníliás cukor 7 dkg liszt 2 db tojás A krémsajtos réteghez: 30 dkg mascarpone 10 dkg porcukor 2 evőkanál kakaó 1 csomag vaníliás cukor 1 mokkáskanál vanília-aroma 2 db tojás A málnahabhoz: 2 dl tejszín málnapép Elkészítés: A brownie alaphoz a csokoládét gőz fölött felolvasztjuk, majd félretesszük kicsit hűlni. Egy tálban elkezdjük kikeverni a cukrot, a vaníliás cukrot és a puha vajat. Állandó keverés mellett egyesével hozzákeverjük az egész tojásokat. Ezután szintén állandó keverés mellett kanalanként hozzáadjuk a lisztet, majd belecsorgatjuk a felolvasztott csokoládét. Így együtt is jól kikeverjük. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát, a tetejét egyenletesen elsimítjuk, és félretesszük, míg elkészül a krémes massza. Egy tálba tesszük a mascarponét, a porcukrot, a vaníliás cukrot és az aromát, majd robotgéppel jól kikeverjük. Hozzáadjuk a kakaót, és óvatosan fakanállal kicsit összekeverjük, majd robotgéppel keverjük, és egyesével belekeverjük az egész tojásokat is. Végül a tepsiben lévő massza tetejére öntjük, egyenletesen elsimítjuk, és előmelegített sütőben, közepes lángon kb. 40 percig sütjük (én légkeverésnél 150 fokon, 35 percig sütöttem). Ha kezdene a teteje túlságosan barnulni, akkor sütőpapírral lefedve sütjük tovább. Ha megsült, nyitott ajtajú sütőben hagyjuk langyosra hűlni, majd rácsra téve teljesen kihűtjük. Közben elkészítjük a málnahabot: a málnát megmossuk, lecsepegtetjük, majd botmixerrel pépesítjük. Szitán átszűrjük, hogy a magok ne kerüljenek bele. A tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan, kanalanként hozzákeverjük az ízlés szerinti mennyiségű málnát. A teljesen kihűlt süteményről óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, majd tálcára helyezzük. A tetejére kanalazzuk a málnahabot, és egyenletesen elsimítjuk. Felkockázva tálaljuk. A receptet beküldte: hpkati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |