Tutireceptek.hu fejléc

Fehérboros-tárkonyos csirke recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
10 db csirke felsőcomb
1 kg burgonya
5 gerezd fokhagyma
1 db tv paprika
5 teáskanál só
tárkony ízlés szerint
1.5 dl fehérbor
1 dl napraforgó olaj

Elkészítés:
A csirkét jól megmossuk, a bőrét lehúzzuk, majd még egyszer megmossuk, besózzuk.
Fogunk egy tepsit, az aljára olajat teszünk és belerakosgatjuk a csirkéket.
A krumplit megpucoljuk, megmossuk négyfelé vágjuk, rászórjuk a csirkére.
A fokhagymát megpucoljuk, apró darabokra vágjuk, majd a paprikát megmossuk, felkarikázzuk és a fokhagymával együtt a csirkére szórjuk.
Megszórjuk az egészet tárkonnyal. A fehérbort alálocsoljuk.
Letakarjuk alufóliával, és kb. 30 percet puhítjuk, pároljuk.
Majd levesszük a fóliát, és kb. 35 percig sütjük, közben a szaftjával locsolgathatjuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Natúr sült csirkemell » Sült csirkeszárny » Csirkemell Hawaii módra » Sült csirkemellfilé
» Csirkés-gombás palacsinta » Krémsajtos csirke pennével » Fűszeres csirkemellek » Baconos rakott csirke
» Csirke hamburger » Szőlős csirke » Csípős csirkemellek » Csirkepaprikás puliszkával
» Rántott csirkecombfilé » Libanoni csirke » Kivis csirke » Rácos csirkecomb


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.