| Fehérboros-tárkonyos csirke receptHúsételek Hozzávalók: 10 db csirke felsőcomb 1 kg burgonya 5 gerezd fokhagyma 1 db tv paprika 5 teáskanál só tárkony ízlés szerint 1.5 dl fehérbor 1 dl napraforgó olaj Elkészítés: A csirkét jól megmossuk, a bőrét lehúzzuk, majd még egyszer megmossuk, besózzuk. Fogunk egy tepsit, az aljára olajat teszünk és belerakosgatjuk a csirkéket. A krumplit megpucoljuk, megmossuk négyfelé vágjuk, rászórjuk a csirkére. A fokhagymát megpucoljuk, apró darabokra vágjuk, majd a paprikát megmossuk, felkarikázzuk és a fokhagymával együtt a csirkére szórjuk. Megszórjuk az egészet tárkonnyal. A fehérbort alálocsoljuk. Letakarjuk alufóliával, és kb. 30 percet puhítjuk, pároljuk. Majd levesszük a fóliát, és kb. 35 percig sütjük, közben a szaftjával locsolgathatjuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |