| Fehérboros báránysült flambírozott szőlővel receptHúsételek Hozzávalók: 80 dkg báránycomb egészben, fűszerek (só, bors, rozmaring, babérlevél, menta), zöldségek (sárgarépa, vöröshagyma, zöldpaprika, zeller, fokhagyma), 5 dkg vaj, 2 evőkanál cukor, 4 kisebb fürt szőlő, kevés liszt, víz, fél dl konyak. Elkészítés: A báránycombot a fűszerekkel ízesítjük, majd zöldségágyon, kis vizet és fehérbort aláöntve, fóliával lefedve 140-150 Celsius-fokon körülbelül három órán át pároljuk. Amikor megpuhult, a fóliát levesszük róla, és így sütjük tovább még körülbelül 30 percig. Ezután a szaftját lábosba öntjük, lepirítjuk zsírjára, lisztszórással sűrítjük, majd vízzel felengedjük. Egy serpenyőben a vajat megolvasztjuk a cukorral, ezt karamellizáljuk, óvatosan belepergetjük a szőlőszemeket, összerázzuk, és ráöntjük a konyakot. Meggyújtjuk. A szaftból készített mártással tálaljuk. Köretnek apró lila és fehér burgonyát főztem meg héjában. Megtisztítottam, majd a hús kivétele után a visszamaradt zsiradékban átsütöttem. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |