| Fehér csokiba mártott gesztenyebomba (Eszményi Viktória féle) receptSütemények, édességek Hozzávalók: 2 csomag gesztenyemassza 10 dkg vaj 1/2 dl rum 1/2 dl víz 1/2 csomag zselatin 2 pohár tejszín 2 csomag vanília cukor porcukor babapiskóta csoki öntet Elkészítés: A 2 csomag gesztenyemasszát lereszeljük és a vajjal, ill. a rummal ízesítjük. Vízzel kiöblítünk egy mélyebb tálat, folpackkal kibéleljük és ismét kiöblítjük. Beletesszük a gesztenyét úgy, hogy az alját és az oldalát 1, 5 ujjnyi vastagon borítsa, de a közepe üres legyen. Hűtőszekrényben hagyjuk megkeményedni. 1/2 evőkanál zselatint 1/2 dl vízzel elkeverünk, felmelegítjük és közben kavargatjuk, nehogy összecsomósodjon. 2 pohár tejszínt, 2 csomag vanília cukrot, egy kanál porcukrot és a zselatint össze keverjük és kemény habbá verjük. Megtöltjük vele a massza üresen hagyott részét. A tetejét 2 sor, rumos tejben megáztatott babapiskótával rakjuk le. Tányérra borítjuk és csoki öntettel leöntjük. A receptet beküldte: Marcsi87 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |