| Sütőtökös-diós muffin (vegan) receptKenyerek, péksütemények Hozzávalók: 200 g búzaliszt 1 tk. sütőpor 1 csipet só 1 tk. őrölt fahéj 1 mk. őrölt szegfűszeg 1 mk. őrölt gyömbér 1 mk. őrölt szerecsendió 200 g sütőtök püré 90 g kristálycukor 70 g barnacukor 120 ml étolaj 120 ml mandulatej 1 marék durvára tört dió Elkészítés: Egy tálban keverjük össze a lisztet, cukrokat, sót, fahéjat, gyömbért, szegfűszeget és szerecsendiót. Ezután keverjük bele a sütőtököt, olajat, mandulatejet. Alaposan dolgozzuk össze a masszát. Muffinpapírokkal bélelt sütőformába mérjük a tésztát, megszórjuk a tetejüket dióval, majd 180 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük. Tanácsok: Ebből a mennyiségből 12 db muffin készíthető. A receptet beküldte: Winter Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |