| Fakanalas csokicsoda receptSütemények, édességek Hozzávalók: 55 dkg sima liszt 20 dkg kristálycukor 20 dkg olvasztott vaj (vagy margarin) 4 tojás 2 dl tej 1 csomag sütőpor csipet só 1 citrom reszelt héja A mázhoz 25 dkg vaj 30 dkg porcukor 75 dkg cukrozatlan kakaópor 12 evőkanál tej Elkészítés: A tojásokat habosra keverjük a cukorral (fehéredésig), majd hozzáadjuk az olvasztott (de kihűlt) vajat és a tejet, végül a sütőporral, csipet sóval és reszelt citromhéjjal elkevert lisztet. Kicsit sűrű tésztát kapunk, melyet beleegyengetünk a kivajazott/lisztezett tepsibe. Előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben kb. 13-15 perc alatt megsütjük – tűpróba! A megsült süteménybe, amíg még forró, egy fakanál nyelével lyukakat nyomkodunk (lehet elég sok helyen mélyedéseket nyomkodni, hogy utána jó sok helyen befolyjon a csokimáz – annál finomabb lesz). Amíg hűl a süteményt, elkészítjük a mázat: a hozzávalókat egy tálban simára keverjük, majd összemelegítjük. Nem kell forralni, csak összemelegíteni! A mázat a sütemény tetejére öntjük és hagyjuk, hogy belefolyjon a lyukakba is. Tanácsok: Hagyjuk dermedni és szeletelve tálaljuk. A receptet beküldte: cicaaa65 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |