| Csiri mákos gubája receptSütemények, édességek Hozzávalók: 8 db kifli 20 dkg mák 5 dkg vaj 4 tojás 15 dkg porcukor 3-4 dl tej 4 tasak vaníliás cukor 1 citrom héja pár kanál méz Elkészítés: 4 tojás sárgáját a 10 dkg cukorral kikeverjük, majd felöntjük a tejjel és forralásig hevítjük. Majd az előre felvágott kiflikre öntjük és összekeverjük,úgy, h a krémet egyenletesen felszívják a kifli darabkák. Jénai tálba tesszük az olvasztott vajat és rétegesen rakjuk a kiflit, meghintjük mákkal és így tovább. A megmaradt 4 tojásfehérjéből a vaníliás cukorból, amit rákenünk a kiflikre, azután mézet csurgatunk rá és forró sütőben pirosra sütjük. Tanácsok: Lehet egyben is a mákkal, én egyszerűbbnek találtam így, akkor nem kell nem kell rétegezni. Aki szereti mazsolát is tehet bele. Nyáron egy kis fagyival is meg lehet bolondítani. Jó étvágyat! Nagyon finom!!!! Elkészítési idő: 60 perc A receptet beküldte: csirike57 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |