| Fahéjas diós receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1 bögre cukor, 1 bögre darált dió, 1 bögre tej, 1 bögre liszt, 2 evőkanál natur kakaópor 2 tojás, 10 dkg vaj, 1 csomag sütőpor, 1 teáskanál őrölt fahéj, kevés szegfűszeg, 10 dkg lekvár, maradék télapó Elkészítés: Keverd habosra a vajat a cukorral, majd a tojásokkal. Keverd el a lisztet a dióval, a sütőporral és a fahéjjal, szegfűszeggel, kakaóporral, majd a tejjel felváltva kis adagokban add a tojásos masszához. Jól dolgozd össze, majd kivajazott, kilisztezett tepsiben süsd 180 fokon 40 percig vagy tűpróbáig. Még forrón kend be forró lekvárral, és öntsd a tetejére a mikróban kevés olajjal felolvasztott télapócsokit. Ha megdermedt a csoki a tetején, lehet szeletelni. Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: Ragada Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |