| Extra csokoládés torta (vegan) receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 280 g liszt 230 ml mandulatej 200 g növényi margarin 180 g nádcukor 50 ml rizstejszín 50 g étcsokoládé 40 g kakaópor 10 g lenmagliszt 6 g foszfátmentes sütőpor 0.5 mk. vaníliapor 0.5 ek. rumaroma A töltelékhez: 75 g növényi margarin 50 g étcsokoládé 50 g porcukor 1 ek. kakaópor 0.5 ek. rumaroma 3 ek. mandulatej 200 g lekvár A mázhoz: 50 ml mandulatej 50 ml narancslé 100 g étcsokoládé 40 g csokoládé reszelék Elkészítés: Válasszuk szét a tészta száraz és nedves alapanyagait. Először a lisztet, cukrot, lenmaglisztet, sütőport, kakaó- és vaníliaport keverjük össze. Közben melegítsük egybe a margarint, tejszínt, csokoládét, rumaromát, és a tejet. Adjuk hozzá a lisztes keverékhez, dolgozzuk simára, majd az egészet öntsük egy kibélelt 26 cm-es tortaformába. Előmelegített, 200 fokos sütőben kb. 35 perc alatt süssük meg. Közben a töltelékhez melegítsük össze a margarint, csokoládét, rumaromát, és a tejet. Egy másik tálba tegyük a porcukrot a kakaóporral, és ebbe keverjük bele az olvasztott keveréket. A megsült és kihűlt piskótát vízszintesen vágjuk ketté. Egyik oldalát kenjük meg lekvárral, a másikat csokikrémmel. Tegyük vissza a két lapot egymásra. Készítsük el a mázat. Melegítsük össze a csokoládét a narancslével és a tejjel. Ezt öntsük a torta tetejére, majd szórjuk meg csokireszelékkel. A receptet beküldte: Winter Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |